Київ і Рига обговорили можливості створення міжнародної місії в Керченській протоці

Четвер, 16 травня 2019, 14:45

Україна і Латвія обговорили можливості створення постійної міжнародної місії спостереження в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці – BLACKSEAMOM.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу уряду.

"Запуск такої місії став би важливим фактором для стабілізації безпекової ситуації в Керченській протоці, забезпечення свободи судноплавства та запобігання новій агресії Російської Федерації проти українських та іноземних суден", - йдеться у повідомленні.

На пост президента Латвії висунули трьох кандидатів

16 травня віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з віце-прем’єр-міністром, міністром оборони Латвії Артісом Пабріксом під час робочого візиту до Риги. Сторони обговорили стан і перспективи співробітництва між Україною і Латвією в оборонній сфері.

"Україна зацікавлена у розвитку більш тісних зв'язків з Латвією у виробництві оборонної техніки, особливо у сфері високотехнологічного озброєння і технологій. Ця сфера може бути однією з продуктивних складових взаємовигідної співпраці між країнами. У зв'язку з цим, ми сподіваємося, що уповноважені спеціальні експортери обох країн активізуватимуть двосторонні контакти для пошуку перспективних проектів співпраці у сфері виробничої кооперації оборонного обладнання", – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Питання про запровадження постійної міжнародної місії спостереження в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці виникло після російської морської агресії 25 листопада, проте наразі прогрес просунувся недалеко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.