Німецький міністр: ми вирішили, що Росія повинна залишитися в ПАРЄ

П'ятниця, 17 травня 2019, 13:55

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи 17 травня домовилися, що Росія повинна залишитися в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Це добра новина, що ми домовилися, що Росія повинна залишитися в Парламентській асамблеї Ради Європи. Тим більше, що це зберігає право мільйонів росіян звернутися до Європейського суду з прав людини", - написав Маас у своєму Twitter.

У п’ятницю міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ.

Україна голосувала проти і наполягатиме, щоб додатковий механізм санкцій, який тепер повинні розробити національні делегації, був доповнюючим, а не замінював чинний, який зараз зупиняє делегацію РФ від участі в роботі ПАРЄ.

Нагадаємо, у відповідь на анексію Криму Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) в 2014 році позбавила Росію певних прав, включаючи право голосу.

У відповідь на санкції Москва вирішила більше не надсилати делегацію до ПАРЄ. Крім того, з літа 2017 року Росія більше не сплачує членські внески до Ради Європи.

Останнім часом у Раді Європи активізувалися зусилля з повернення російської делегації у ПАРЄ. Лобістами РФ у цьому процесі є Нідерланди, Франція та Німеччина.

Читайте також: "Дуже схоже на 1938 рік": як Берлін та Париж зробили крок до зняття санкцій з Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.