Екс-президент Франції Саркозі може постати перед судом

П'ятниця, 17 травня 2019, 15:49

Конституційна рада Франції відкрила шлях до того, щоб екс-президент Ніколя Саркозі постав перед судом за звинуваченням у незаконному фінансуванні його невдалої передвиборної кампанії у 2012 році.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланнм на Reuters.

Саркозі звернувся до Конституційної ради, посилаючись на принцип "подвійної відповідальності і стверджуючи, що він уже був засуджений в 2013 році і заплатив більше 360 000 євро за порушення правил фінансування кампанії.

Але у своєму рішенні у п'ятницю рада постановила, що штраф, який Саркозі повинен був заплатити в 2013 році, був присуджений за інші порушення, ніж шахрайство, розслідування якого ведеться проти нього та 13 інших обвинувачених.

Тепер справа залежить від вищого апеляційного суду країни, Касаційного суду, куди 64-річний Саркозі подав окрему апеляцію. Якщо і він її відхилить, справа повернеться до прокурорів, які вирішать, чи слід переслідувати екс-президента.

Нова справа проти Саркозі: звинувачують у корупції і зловживанні впливом

Якщо це станеться, то Саркозі стане першим президентом Франції на лаві підсудних після Жака Ширака, який очолював країну з 1995 по 2007 рік. Ширак був засуджений за зловживання державними коштами і отримав умовний термін в 2011 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.