Кулеба: Росія чекає на демонтаж санкцій руками столиць ЄС

Вівторок, 21 травня 2019, 11:20

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба розповів про ризик демонтажу європейської системи тиску на РФ через повернення російської делегації до ПАРЄ.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Дипломат зауважив, що повернення Росії до ПАРЄ без виконання нею умов стане першим кроком до демонтажу усієї європейської системи тиску на Росію як агресора. За його словами, РФ очікує, що європейські столиці зруйнують санкційний тиск власноруч.

Росію не повернули в ПАРЄ, але ризик дуже великий - Ар’єв

"Від нас відмахуються, що ми перебільшуємо. Але у РФ це бачать саме так і чекають на демонтаж руками столиць ЄС", - заявив Кулеба у своєму Twitter, коментуючи висловлювання російського сенатора Алексєя Пушкова.

Пушков заявив, що противники Росії бояться, що повернення російській делегації права голосу стане "точкою перелому" і першим кроком до скасування санкцій ЄС проти Москви.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи минулого тижня ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ.  В ньому стверджують, що всі держави-члени повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, двох статутних органах Ради Європи.

Клімкін: країни, що повертають РФ у ПАРЄ, стають співучасниками підриву Мінська

Україна голосувала проти цього рішення та вважає його ганебним і суперечливим.

Для повернення Росії необхідно ухвалити ще два рішення: на регламентному комітеті ПАРЄ 3 червня і під час голосування на парламентській сесії 25 червня.

Лобістами Росії у процесі повернення російської делегації до ПАРЄ є Нідерланди, Франція та Німеччина.

Детальніше читайте у статті:  "Дуже схоже на 1938 рік": як Берлін та Париж зробили крок до зняття санкцій з Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.