Віце-прем’єр з євроінтеграції готова очолити уряд в перехідний період

Вівторок, 21 травня 2019, 14:04

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила про готовність очолити уряд у перехідний період.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки я знаю із законодавства, в такому разі це рішення президента, має бути указ щодо того, хто виконуватиме обов'язки прем'єра, якщо буде проголосовано відставку уряду. Відмовлятися від відповідальності я не звикла", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Климпуш-Цинцадзе не виключила подальшу роботу у владі за президента Зеленського

Крім того, вона зазначила, що їй уже надійшли пропозиції щодо участі в парламентських виборах, але поки що вона не готова розкрити, від яких саме політичних сил.

До цього Климпуш-Цинцадзе заявила журналістам, що має намір брати участь у парламентських виборах.

Вона додала, що має намір робити все, щоб нова урядова команда продовжувала всі попередні починання у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції.

Климпуш-Цинцадзе: європейські країни можуть зруйнувати Мінськ, якщо простять Росію

Водночас на запитання, чи готова вона погодитися на посаду в новому уряді, на нинішній позиції або в якомусь іншому статусі, наприклад міністра оборони, віце-прем'єр відповіла, що "нехай спочатку запропонують".

"Якщо ніхто не збирається переходити червоних ліній європейської та євроатлантичної інтеграції, - це принципове питання, і наскільки швидко вони збираються рухатися, від відповіді на ці запитання залежатиме й моя відповідь", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, 20 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що прийняв для себе рішення подати у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.