Вибори в Європарламент: німецькі ультраправі скасували вечірку через погрози

Четвер, 23 травня 2019, 10:24

Ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" скасувала заплановану на неділю вечірку в Берліні, де мали святкувати результати виборів у Європейський парламент та місцевих виборів у Бремені, через погрози.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Die Welt.

Провідний кандидат від партії на майбутніх виборах до Європарламенту Йорг Мойтен заявив у середу, що оператор залу, де мав відбутися захід, сусіди, а також працівники отримували погрози від представників радикальних лівих. Він назвав дзвінки "агресивним телефонним террором".

Крім того, на сайтах з'явилися публікації із закликами вийти на "антифашистську демонстрацію" проти цієї події.

"Альтернатива для Німеччини" стверджує, що в останні місяці її члени і офіси регулярно стають об'єктами погроз з боку ультралівих екстремістів.

Між радикалами та лібералами: хто матиме вагу в наступному Європарламенті

Поліція заявила, що отримала повідомлення про погрози, і було розпочато розслідування. Хто поскаржився до поліції, не відомо.

Нагадаємо, 23 травня у ЄС стартували вибори до Європейського парламенту. Виборчий процес у різних країнах-членах відбуватиметься у різні дні і завершиться у неділю ввечері. Загалом понад 400 мільйонів виборців у 28 країнах обирають 751 члена парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.