МЗС вірить у вигідну домовленість між Зеленським та Орбаном

П'ятниця, 24 травня 2019, 08:18

У МЗС висловлюють віру в те, що Україна та Угорщина можуть досягти компромісу у суперечці щодо мови освіти на взаємовигідних умовах.

Про це у коментарі "Європейській правді" заявив заступник глави МЗС України Єгор Божок, який напередодні провів зустріч в Будапешті з угорським колегою, заступником глави МЗС Угорщини Левенте Мадяром і держсекретарем угорського МЗС Петер Стараєм.

"За результатами бесід чітко зафіксовано те, що для України у словосполученні "українці угорського походження" ключовим є слово "українці", для Угорщини - "угорського походження", - зазначив Божок у коментарі ЄП.

Глава МЗС розповів, як залагодити конфлікт з Угорщиною

Він додав, що в кожної зі сторін є свої "червоні лінії", але компроміс знаходиться десь посередині. Тому заступник міністра впевнений, що президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Віктор Орбан здатні домовитись.

"Тому очевидно, що абсолютно в силах лідерів наших держав досягти взаємоприйнятних домовленостей", - сказав він.

МЗС Угорщини сподівається, що Зеленський змінить закон про українську мову

Божок додав, що напруга у двостронніх відносинах між країнами, яка вже вийшла на багатосторонні майданчики, не потрібна ані Україні, ані Угорщині, тому слід сконцентруватись на співпраці в інших сферах.

"Для обох країн існують значно більш болючі питання, наприклад в сфері економічного розвитку, над якими спільно потрібно працювати", - зазначив заступник глави МЗС.

Нагадаємо, президент Угорщини Янош Адер назвав обнадійливими перші переговори з новим президентом України Володимиром Зеленським.

Крім того, МЗС Угорщини сподівається, що Зеленський змінить закон про українську мову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.