МЗС передасть Бундестагу ще 10 тисяч підписів під петицією про Голодомор

П'ятниця, 24 травня 2019, 11:32

Міністерство закордонних справ передасть до німецького Бундестагу 10 тисяч підписів, які зібрали волонтери та активісти під петицією із закликом визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Як інформує "Європейська правда", про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін на своїй сторінці у Facebook.

Петиція про Голодомор на сайті парламенту Німеччини зібрала 10 тисяч підписів

"Сьогодні отримали понад 10 тисяч зібраних волонтерами і активістами підписів під петицією про визнання Німеччиною Голодомору 1932-33 років геноцидом українців. Завтра наші дипломати у Берліні передадуть їх до Бундестагу", - повідомив Клімкін.

Нагадаємо, наприкінці квітня на сайті парламенту Німеччини з’явилася петиція щодо визнання Голодомору в Україні геноцидом. Петицію мають право підтримувати також громадяни України.

У тексті петиції йдеться, що німецький Бундестаг, як і 23 уряди інших країн світу, має визначити, що Голодомор в Україні в 1932-1933 роках - це геноцид українського народу, спричинений радянським режимом під керівництвом Сталіна.

На сайті парламенту Німеччини з’явилася петиція щодо визнання Голодомору геноцидом українців

Щоб німецькі депутати розглянули петицію, вона має зібрати 50 тисяч голосів. Підписати петицію можна до 27 травня. Станом на 24 травня петиція зібрала 24909 підписів.

Таким чином, спільно з підписами, які в Бундестаг передасть МЗС, петиція зібрала вже  майже 35 тисяч підписів.

Клімкін закликав поставити свій підпис під петицією та розмістив посилання на інструкцію з візуалізацією, як це зробити. "5 простих кроків, і ви зробили важливу справу", - зазначив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.