Викриті у Франції джихадисти готували теракт проти екс-президента Олланда – ЗМІ

фото
П'ятниця, 24 травня 2019, 15:51

Затримані у Франції наприкінці квітня підозрювані в тероризмі могли готувати замах на екс-президента країни Франсуа Олланда.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Повідомляється, що один з групи підозрюваних, затриманий у Страсбурзі 16-річний Хамід С., хотів влаштувати напад на Франсуа Олланда. У нього на телефоні знайшли фотографію на якій він позує з екс-президентом, коли той приїздив до Страсбурга для автограф-сесії після виходу його книги.

На фотографії підліток сидить біля усміхненого екс-президента і тримає піднятим вгору вказівний палець, жест який символізує відданість ісламу.

 

Вивчаючи вміст телефону затриманого, слідчі з’ясували, що підліток надіслав щонайменше два зображення Олланда своєму братові. Він також закликав одного з своїх друзів піти на захід , де буде Олланд і куди йому немає змоги потрапити через вік. Він пояснював, що екс-президент є "цікавою мішенню", оскільки саме його він вважає винуватцем початку ударів у Сирії.

Повідомляється, що підлітку чеченського походження вже висунули звинувачення і арештували, а охорону екс-президента посилили.

Нагадаємо, 29 квітня у Франції затримали групу осіб за підозрою у підготовці теракту проти сил безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: