Правляча партія Румунії найняла лобістів у Брюсселі для очищення іміджу

П'ятниця, 24 травня 2019, 19:21

Румунська Соціал-демократична партія, яка вступила в конфлікт з Європейською комісією через порушення верховенства права в країні, найняла брюссельських лобістів, щоб очистити свій імідж в пресі ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

СДП в квітні найняла консалтингову фірму Rud Pedersen Public Affairs з офісами в скандинавських країнах і 10 співробітниками в Брюсселі, які почали спілкуватися з міжнародними ЗМІ, щоб збалансувати те, що, за їхніми словами, спотворює погляд на партію і ситуацію в Румунії.

Критики партії, як вдома, так і за кордоном, кажуть, що негативна публічність - це не проблема піару, а результат зусиль СДП з ослаблення верховенства закону і лояльного поводження з корумпованими політиками.

Ні компанія, ні СДП не захотіли ділитися подробицями свого контракту, але згідно з даними лобістського реєстру ЄС, угода з цією компанією коштує від 25 тисяч до 49 999 євро.

"Ми визнаємо, що довгий час відносини СДП з міжнародною пресою були поганими. Ось чому в Брюсселі, а також в міжнародній пресі навколо СДП сформувалося спотворене сприйняття, іноді навіть таке, що суперечить реаліям в Румунії", - сказала прес-секретар партії і колишній міністр Олгуша Васілеску.

Лобісти були найняті перед виборами до Європарламенту, на яких, за останніми прогнозами, партія, доб'ється одного з найслабших результатів за десятиліття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: