"Гнойовий скандал" у Таллінні – підприємець креативно відповів мерії

Субота, 25 травня 2019, 14:16

Підприємець Хейно Війк, якому належить нерухомість у самому центрі Таллінна, на знак протесту проти дій мерії зорав землю, щоб розбити на ній картопляне поле, та завіз туди купу гною.

Як повідомляє "Європейська правда", деталі скандалу описує Delfi.

Суперечки навколо земельної ділянки за адресою Харью, 30 тривають вже кілька років. Мерія викупила усі сусідні земельні ділянки, однак Хейно Війк відмовився продавати свою.

У відповідь міська влада спочатку не давала дозвіл на будівництво на цій ділянці, а згодом використала права "примусового володіння", попри волю власника побудувавши на частині його земельної ділянки опорну залізобетонну стіну і стовпи для воріт.

Війк називає це юридичним нонсенсом. "Згідно з судовим рішенням місто незаконно звело споруди на чужій землі.  Виходить, що жоден приватний власник не захищений від свавілля міста", - говорить він.

У відповідь Хейно Війк оголосив, що оскільки йому не дають можливості будувати на цій ділянці, йому залишається лише використовувати її для вирощування картоплі. Він розорав свою ділянку та завіз на неї велику купу гною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.