У Литві проходить другий тур президентських виборів

Неділя, 26 травня 2019, 10:46

У Литві одночасно з виборами до Європейського парламенту відбувається голосування у другому турі президентських виборів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За пост президента країни, який замінить на посаді теперішню очільницю Далю Грибаускайте, у другому турі борються колишній міністр фінансів і кандидат консерваторів Інгрида Шимоніте та економіст, незалежний кандидат Гітанас Науседа.

 

У першому турі Шимоніте здобула підтримку 31,13% голосів виборців, що взяли участь у голосуванні, Науседа  - 30,95%. Шимоніте отримала всього на 2647 голосів більше, ніж її суперник.

Учасники перегонів декларують продовження дружнього до України курсу та виступають за надання Україні членства в ЄС та НАТО.

Обидва кандидати обіцяли виборцям працювати з політичними партіями для збільшення соціальних видатків, а також просити НАТО і Сполучені Штати взяти на себе безпеку в регіоні, щоб краще захистити Литву від Росії.

Голосування на виборчих дільницях відбувається з 7 до 20 годин вечора.

Детальніше про президентські перегони у репортажі ЄвроПравди з Литви: "Даля йде з посади президента: як вибори змінять курс Литви щодо України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: