Віце-прем’єр нагадала Раді про ратифікацію енергетичного додатка до Угоди з ЄС

Понеділок, 27 травня 2019, 19:44

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила занепокоєння через можливе відтермінування ратифікації парламентом оновленого "енергетичного" додатку до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Урядовий портал", про це Климпуш-Цинцадзе сказала в понеділок під час зустрічі з представниками громадянського суспільства.

"Це ставить під загрозу усю нашу секторальну інтеграцію", – сказала віце-прем`єр-міністр.

ЄС виділить 1 млн євро на розвиток "зеленої" енергетики в Україні

Вона підкреслила, що ратифікація повинна відбутися до 8 липня, тобто до запланованого саміту Україна – ЄС. У зв’язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради ратифікацію може бути відкладено.

Ратифікація змін і доповнень до додатка XXVII до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відкриє для України можливість глибшої секторальної інтеграції в галузі енергетики, яка є однією з чотирьох сфер, що наразі визначені пріоритетними у зближенні України з ЄС.

Раду закликали не зволікати з ратифікацією енергетичного додатка до Угоди про асоціацію

Згідно з документом, Україна зобов`язується проводити консультації з Європейською комісією щодо сумісності з положеннями acquis ЄС (права ЄС) будь-якої законодавчої пропозиції у сфері енергетики, пояснюють в уряді.

Окрім цього, Україна утримується від введення в дію актів до того, як Європейська комісія завершить оцінювання сумісності законопроекту з відповідними положеннями acquis ЄС та у випадку, якщо ЄК дійшла висновку, що законопроект не відповідає вимогам ЄС.

15 травня Кабінет міністрів схвалив проект закону про ратифікацію рішення Ради асоціації Україна-ЄС про внесення змін і доповнень до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: