Міністра фінансів Австрії призначать тимчасовим канцлером після відставки уряду

Вівторок, 28 травня 2019, 09:04

Президент Австрії Олександр Ван дер Беллен у вівторок звільнить уряд, якому парламент вчора висловив недовіру, а міністр фінансів Гартвіг ​​Льогер стане тимчасовим канцлером.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kronen Zeitung.

Льогер керуватиме країною тільки до тих пір, поки не буде знайдений новий канцлер, який керуватиме урядом до дострокових парламентських виборів восени.

 
Гартвіг ​​Льогер та Олександр Ван дер Беллен

Ван дер Беллен сподівається завершити формування нового перехідного уряду до п'ятниці.

"Це мій намір. Я не можу сказати, чи вдасться досягти цієї угоди до п'ятниці, але я сподіваюся, що на це піде не більше тижня", - сказав президент в понеділок увечері після зустрічі з представниками всіх партій, представлених в парламенті.

ЗМІ дізналися, хто передав пресі скандальне відео з екс-віце-канцлером Австрії

Ван дер Беллен звільнить уряд у вівторок близько 12:30, після чого попросить міністрів про тимчасове продовження роботи і покладе на Льогера керівництво канцлерським порядком денним - на короткий перехідний період.

"Це свого роду попередня ситуація, поки ми не знайдемо рішення для тимчасового уряду", - сказав він.

В сучасній історії Австрії недовіру уряду було висловлено вперше. Це сталося всього за тиждень після оприлюднення скандального відео, яке змусило колишнього віце-канцлера Штрахе піти у відставку та серйозно підірвало імідж правої Партії свободи.

На відео Штрахе зустрічався нібито з племінницею російського олігарха, наближеною до Путіна, та домовлявся про підтримку перед виборами.

У понеділок австрійське видання Kronen Zeitung повідомило, що зустріч віце-канцлера Австрії з "росіянкою" була інсценована.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.