Греція заборонила виїзд з країни депутату-неонацисту, обраному до Європарламенту

Вівторок, 28 травня 2019, 11:12

Політик-неонацист Янніс Лагос повинен буде подати заявку на спеціальний дозвіл на виїзд за межі Греції, перш ніж зможе взяти на себе обов'язки депутата Європарламенту, оскільки умови його умовно-дострокового звільнення забороняють йому покидати країну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.

Лагос є одним з декількох високопоставлених членів ультраправої партії "Золотий світанок", який в даний час перебуває під судом за свою роль у вбивстві в 2013 році репера Павлоса Фіссаса членом партії та інших злочинах.

Лагос і лідер Партії Нікос Міхалоліакос були звільнені з-під варти в 2015 році після закінчення 18-місячного максимального терміну попереднього ув'язнення. Вони були заарештовані в 2013 році за звинуваченням в управлінні злочинною організацією.

"Золотий світанок"  отримав 4,9%  голосів на недільних виборах до Європейського парламенту, здобувши два місця. Друге місце дістається Танасісу Костантіну.

У Франції в’язень, якого відпустили проголосувати на виборах до ЄП, не повернувся назад

Нагадаємо,  голосування на виборах до Європарламенту на Кіпрі ознаменувалося знаковою подією – турка-кіпріота вперше обрали до ЄП на етнічно розділеному острові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.