Джонсон постане перед судом за звинуваченням в обмані під час кампанії за Brexit

Середа, 29 травня 2019, 14:34

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, який є кандидатом на посаду прем’єр-міністра, має з'явитись до суду через звинувачення в обмані виборців під час кампанії за вихід з ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Sky News.

Суддя суду Вестмінстерського магістрату в Лондоні прийняв рішення, що Джонсон має відповідати за трьома приватними позовами, в яких його обвинувачують в неправомірних діях на державній посаді.

"Це означає, що відповідач буде зобов'язаний бути присутнім у цьому суді для попереднього слухання, і справу буде направлено до Королівського суду для судового розгляду", - йдеться у рішенні.

Йдеться про заяви Джонсона під час агітації за вихід Британії з ЄС напередодні референдуму 2016 року.

 

Він говорив, що членство в ЄС коштує Британії 350 млн фунтів стерлінгів на тиждень. Ця теза стала однією з основних під час кампанії за Brexit і цифру навіть помістили на агітаційний автобус, який їздив по країні.

Президент Єврокомісії виключив повторні переговори про Brexit

Заявник стверджує, що Джонсон ввів в оману громадськість під час підготовки референдуму та щодо його наслідків, а також повторював  ці ж неправдиві дані під час загальних виборів 2017 року.

Джонсон вважається головним претендентом на посаду лідера Консервативної партії і, відповідно, на посаду глави британського уряду.

Як відомо, Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії 7 червня. Вона залишиться керувати урядом, поки її партія не обере нового лідера.

Очікується, що Консервативна партія обере нового лідера до того, як Палата громад піде на літні канікули наприкінці липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.