Партія Орбана не бачить шансів на співпрацю з групою Сальвіні в Європарламенті

Четвер, 30 травня 2019, 14:36

Партія влади Угорщини "Фідес" на чолі з Віктором Орбаном не бачить шансів на співпрацю з крайньою правою групою італійського віце-прем'єра Маттео Сальвіні в Європейському парламенті.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив на прес-конференції у четвер, що партія Орбана поважає віце-прем'єра і уряд Італії, а також сильний результат, який продемонструвала "Ліга" на виборах до Європейського парламенту.

Зрада не на часі: вибори до Європарламенту, що не стали тріумфом радикалів

"Тим не менше, я не бачу великих шансів для співпраці на партійному рівні або на рівні об'єднаної парламентської групи", - сказав Гуйяш.

Як повідомлялося, права партія "Ліга", яку очолює глава МВС Маттео Сальвіні, виграла вибори в Європарламент в Італії. "Ліга" входить до ультраправої групи "Європа націй і свобод", до якої також належить французьке "Національне об’єднання", голландська Партія свободи, австрійська Партія свободи тощо. 

Партія Орбана "Фідес" у минулому скликанні входила до найбільшої групи Європарламенту - Європейської народної партії. Проте зараз членство партії призупинено через антибрюссельську кампанію в Угорщині.

Орбан раніше заявляв, що у разі виходу з ЄНП у пріоритетному порядку розгляне союз із партією влади Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.