Глава МЗС Франції заявив про оптимізм після зустрічі з Зеленським

Четвер, 30 травня 2019, 20:06

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що задоволений зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство УНІАН.

Зокрема, французький міністр зазначив, що разом зі своїм німецьким колегою провели зустріч з Зеленським, аби переказати главі України привітання у зв'язку з його обранням на посаду президента, а також "надихнути його на здійснення високої місії".

Зеленський та глави МЗС Німеччини і Франції думали, як "оживити" Мінськ

"І запевнити його у нашій підтримці у виконанні тих великих завдань, які покладені на його плечі", - сказав ле Дріан після зустрічі з Зеленським.

Він наголосив, що на зустрічі обговорювалася підтримка зусиль Зеленського в контексті реалізації реформ, яких потребує Україна, але також підтримка наміру президента України досягнути миру на Донбасі.

Глава МЗС ФРН бачить у президентстві Зеленського шанс на пожвавлення мирного процесу

Ле Дріан нагадав, що Франція і Німеччина є посередниками у "нормандському" переговорному процесі та сприяють переговорам в рамках Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі.

"За підсумками зустрічей і обмінів думками, які ми мали, ми можемо сказати, що спілкування з президентом було надзвичайно корисним і змістовним. І дозволяє нам з оптимізмом дивитися на подальший розвиток подій", - наголосив Ле Дріан.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас після зустрічі з Зеленським зазначив, що сторони думають над тим, як "оживити" Мінський процес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.