Король Бельгії призначив відповідальних за формування уряду

П'ятниця, 31 травня 2019, 10:49

Король Бельгії Філіп доручив двом політикам визначити способи формування нового уряду після виборів, на яких крайня права партія посіла друге місце.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Процесом формування уряду керуватимуть віце-прем'єр Дідьє Рейндерс, який також є міністром закордонних справ і оборони, і колишній віце-прем'єр Йохан Ванде Ланотте.

Політики представляють франкомовний південь і голландськомовну північ і будуть підтримувати контакти з представниками, які проводять переговори, в різних регіонах і громадах. Король Бельгії є посередником у створенні правлячої коаліції.

Формування уряду в Бельгії часто є складним завданням для двох основних громад країни.

У Бельгії радикальні фламандські партії виграли парламентські і європейські вибори

Крайньо права партія Vlaams Belang несподівано посіла друге місце у Фландрії на федеральних і регіональних виборах у неділю, після націоналістичної, але більш популярною партії N-VA.

Партія Vlaams Belang поки не включалася в правлячі коаліції на всіх рівнях уряду в Бельгії через так званий "санітарний кордон", метою якого є виключення крайніх правих з будь-якої політичної більшості в країні.

Очікується, що з такими результатами формування нового федерального уряду Бельгії буде надзвичайно важким і країна може повторити кризу після виборів 2010 року, коли вона залишалася без уряду рекордний 541 день.

Прем'єр-міністру Шарлю Мішелю, ймовірно, доведеться піти з посади, однак він може керувати країною ще довгі місяці до формування нового уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.