Туреччина може розмістити систему С-400 на південному узбережжі країни – ЗМІ

П'ятниця, 31 травня 2019, 13:21

Туреччина може розгорнути систему протиракетної оборони С-400, яку вона очікує отримати від Росії найближчим часом, уздовж південного узбережжя Туреччини.

Про це повідомляє Bloomberg, передає "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.

Так, Анкара розглядає можливість розгортання батареї, яка може бути доставлена протягом найближчих декількох тижнів, недалеко від району, де в неї є військові кораблі, які супроводжують судна, що досліджують газові родовища у Східному Середземномор'ї.

Вашингтон пригрозив Анкарі санкціями за покупку С-400 на тлі побоювань, що наявність обладнання в Туреччині-члені НАТО дозволить Росії отримати доступ до секретної військової інформації.

Між тим Туреччина в четвер випустила навігаційне повідомлення, зарезервувавши морський район у своїх територіальних водах на північ від Кіпру для бурових робіт до середини червня. Вона також зберігає свою присутність поблизу Кіпру у вигляді бурового судна "Фатіх" і дослідницького судна Barbaros на південь від міста Лімассол. Інший буровий корабель, "Явуз", в даний час знаходиться в Мармуровому морі. Якщо він також буде розгорнутий в Східному Середземномор'ї, то стане третім турецьким судном, присутнім у цьому районі.

Вашингтон також попередив Анкару проти буріння у винятковій економічній зоні Кіпру, заявивши, що це "підвищить напруженість в регіоні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.