Рішення про участь Пучдемона у виборах в Європарламент ухвалить Верховний суд Іспанії

Неділя, 5 травня 2019, 13:39

Верховний суд Іспанії прийме рішення про те, чи зможе колишній каталонський лідер Карлес Пучдемон брати участь у виборах до Європейського парламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У суботу суд першої інстанції в Мадриді ухвалив рішення, що апеляція Пучдемона на рішення про заборону брати участь у виборах повинна бути передана до вищого суду країни.

Центральна виборча комісія Іспанії минулого тижня заборонила Пучдемону і двом його соратникам брати участь у виборах, тому що вони не проживають в Іспанії.

У п'ятницю генеральна прокуратура винесла необов'язковий юридичний висновок, що троє втікачів-політиків можуть бути допущені до виборів, але остаточне рішення має бути прийнято в суді.

Вибори на користь Каталонії: як "перемога" соціалістів поглибила кризу в Іспанії

Пучдемону, який живе в Брюсселі, загрожує арешт, якщо він повернеться в Іспанію, в зв'язку з референдумом про незалежність 2017 року Каталонії. А

ле він сказав, що повернеться в Іспанію, якщо його оберуть до Європейського парламенту. Колишній президент Каталонії стверджує, що він буде захищений парламентським імунітетом, що, ймовірно, буде оскаржене в судах.

Також планують балотуватися Тоні Комін, колишній міністр охорони здоров'я Каталонії, який живе в Брюсселі, і Клара Понсаті, колишній міністр освіти, яка проживає в Шотландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: