Стара влада пропонує переговори новій коаліції у Молдові

Понеділок, 10 червня 2019, 15:34

Демократична партія Молдови, донедавна партія влади, закликала всі парламентські партії до переговорів, опираючись на рішення підконтрольного їй Конституційного суду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на молдовське видання NewsMaker.

Нагадаємо, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і новою парламентською більшістю, легітимність якої Демократична партія не визнає.

Криза в Молдові: два уряди провели паралельні засідання

Демократи сформували групу переговірників під керівництвом другого віцеголови партії Володимира Чеботаря і закликали опонентів до переговорів відповідно до Конституції та рішення Конституційного суду.

"Всі заяви зарубіжних партнерів містять одну спільну позицію - про необхідність дотримуватися закону. Закон - це Конституція і рішення Конституційного суду, і ми повинні їх дотримуватися, подобається нам це чи ні", - заявив віцеглава партії Адріан Канду.

Конституційний суд Молдови, підконтрольний Демократичній партії, визнав усі рішення нового скликання парламенту нелегітимними, а також ухвалив рішення про розпуск парламенту і проведення нових виборів 6 вересня.

На межі перевороту: що відбувається у Молдові та що це означає для України

Європейський Союз на рівні Єврокомісії та високого представника з питань зовнішньої політики офіційно повідомив, що вважає легітимним обрання нового уряду.

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд підтримав позицію нової влади Молдови щодо незаконності розпуску парламенту.

Нову коаліцію у Молдові визнала також Росія.

Читайте також: "Промовчати не вийде: яку позицію має зайняти Україна за двовладдя у Молдові".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.