Меркель виступила за "співставну" мінімальну зарплату в ЄС

Середа, 12 червня 2019, 11:05

Ангела Меркель закликала ЄС шукати шляхи забезпечення "співставної" мінімальної заробітної плати в державах-членах, стверджуючи, що повинні існувати рівні умови праці по всьому блоку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення на Politico.

Виступаючи на конференції Міжнародної організації праці у Женеві у вівторок, канцлер Німеччини не підтримала єдину мінімальну заробітну плату в ЄС, як пропонував президент Франції Еммануель Макрон.

Меркель заявила, що в той час як Німеччина та інші члени ЄС вже мають національну мінімальну заробітну плату, необхідно розглянути, "як ми можемо мати співставну мінімальну зарплату", беручи до уваги рівень життя в різних місцях. Вона додала, що ЄС повинен "принаймні" працювати, щоб забезпечити однакові умови роботи по всьому блоку.

Німецька лідерка, уряд якої ухвалив заходи, спрямовані на подолання гендерного розриву в оплаті праці, також поскаржилась, що у багатьох компаніях досі не вистачає топменеджерів-жінок.

"Навіть у промислово розвинених країнах рівність жінок і чоловіків в економіці залишає бажати кращого", - сказала вона.

"Зелені" у Німеччині вперше випередили партію Меркель – опитування

У Німеччині лише одна третина жінок призначена до наглядових рад великих компаній, сказала Меркель, але тільки "після того, як ми ухвалили закон, оскільки десятиліттями все саморегулювання не принесло результату".

"Навіть сьогодні, у найбільших промислових компаніях досі немає жінки, яка б керувала такою компанією", - сказала Меркель, посилаючись на Німеччину. "Це не може і не повинно бути так".

"Жінка-канцлер не допоможе, якщо економіка не прогресує", - сказала вона з посмішкою.

Меркель, яка є першою жінкою-канцлером Німеччини, не планує знову боротися за посаду в 2021 році і має намір залишити політику.  Утім, розмови про те, що вона могла б обійняти одну з найвищих посад у ЄС, тривають.

Президент Франції Макрон напередодні заявив, що готовий підтримати кандидатуру Меркель на пост глави Єврокомісії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.