Найбільша фракція Європарламенту підтримала новий уряд Молдови

Середа, 12 червня 2019, 16:37

Найбільша фракція Європарламенту - група Європейської народної партії (ЄНП) визнала законність формування коаліції в парламенті Молдови та уряду Майї Санду.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві на сайті ЄНП.

"Ми, група ЄНП в Європейському парламенті, надзвичайно стурбовані останніми подіями в Молдові. Ми повністю підтримуємо рішення, прийняті парламентом Республіки Молдова, включаючи формування урядової коаліції на чолі з Майєю Санду з проєвропейським порядком денним на основі взаємної прихильності реформам і основним принципам, закріпленим в Угоду про асоціацію з ЄС", - йдеться в повідомленні.

В ЄНП наголосили, що рішення парламенту не тільки законні, але і відображають волю громадян Молдови, яку необхідно поважати.

"Ми закликаємо колишній уряд і інші політичні сили діяти відповідально і забезпечити плавний перехід уряду, в тому числі забезпечити доступ і політичний контроль над усіма державними інститутами", - йдеться в заяві.

Спецпредставник МЗС України зустрівся з представниками нової влади Молдови

До складу ЄНП входять 179 євродепутатів з 26 держав-членів ЄС.

Рішення групи ЄНП схвалив комісар ЄС з питань політики розширення та добросусідства Йоганнес Ган.

"Вітаю те, що фракція ЄНП в Європарламенті чітко підтримала рішення парламенту Молдови, в тому числі про створення уряду під керівництвом Майї Санду", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає.

Детально про події у Кишиневі читайте у статті "На межі перевороту: що відбувається у Молдові та що це означає для України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.