Число мешканців східних земель Німеччини впало до рівня 1905 року

Четвер, 13 червня 2019, 11:11

Кількість населення східних земель Німеччини знизилася до рівня 1905 року, а в західних землях ще ніколи не мешкало так багато людей, як тепер.

Як повідомляє "Європейська правда", такі дані дрезденської філії інституту ifo, опубліковані 12 червня.

Головною причиною скорочення чисельності населення стала масова втеча східних німців на захід з 1949 року до будівництва стіни в 1961 році, вказали дослідники.

Крім того, в НДР був відсутній приплив гастарбайтерів, який значно збільшив кількість населення в ФРН в 1960-х і початку 1970-х років. Після возз'єднання Німеччини 30 років тому значна кількість мешканців східних земель переїхала в західні, що знову призвело до зниження демографічних показників на території колишньої НДР.

Сьогодні кількість населення західних земель ФРН на 60% вища, ніж до Другої світової війни, східних земель - на 15 відсотків нижча, сказано в результатах дослідження.

Горбачов вважає нісенітницею ідею засудити ФРН за "анексію" Східної Німеччини

"Інерційна сила поділу Німеччини, яка діє дотепер, недооцінюється громадськістю. Цей аспект часто повністю не беруть до уваги, але він заслуговує на особливу увагу політиків", - заявив автор дослідження Фелікс Резель.

При цьому до поділу Німеччини демографічний розвиток обох частин країни йшов синхронно. Якби Дрезден і Лейпциг продовжили розвиватися аналогічно західнонімецьким містам, сьогодні вони були б мільйонниками, каже Резель. Нині в них мешкають приблизно по 550 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.