Уряд Франції пропонує судити дітей з 13 років, зараз дозволено з 10-ти

П'ятниця, 14 червня 2019, 15:19

Уряд Франції запропонував підвищити до 13 років вік молодих злочинців, яких дозволено переслідувати за законом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Міністр юстиції Франції Ніколь Белло заявила, що неповнолітні у віці до 13 років зможуть уникнути звинувачень у вчиненні кримінального правопорушення незалежно від їх дій, в рамках реформи, яку вона запланувала ввести за допомогою указу. З правопорушниками в цій віковій групі працюватимуть соціальні працівники.

Згідно з чинним французьким законодавством, тільки діти у віці до 10 років не можуть бути притягнуті до відповідальності.

Міністр сказала, що її реформа прискорить розгляд справ за участю молодих правопорушників, на прийняття яких потрібно в середньому 18 місяців, і забезпечить більш швидке отримання компенсацій постраждалими.

Правоцентристський лідер паризької регіональної ради Валерія Пекресс охарактеризувала реформу як "дуже серйозну помилку" і "заперечення реальності".

"Ми зіткнулися з вибухом злочинності серед молоді. Цей захід абсолютно безвідповідальний, тому що це означає, що дуже молоді злочинці залишаться в руках злочинних угруповань", - сказала вона.

Вона додала, що лідери банд змусять дітей "виконувати свою брудну роботу", знаючи, що їх не можна звинувачувати і переслідувати за законом.

Минулого року 10-річному хлопчикові з Парижа було пред'явлено звинувачення в підпалі, в результаті якого загинули мати і троє дітей. У 2017 році 11-річній дитині в Ліоні було пред'явлено звинувачення в замаху на вбивство за нанесення ножових поранень однокласнику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.