Посол Молдови у США проігнорувала виклик у Кишинів, міністр вимагає її відставки

П'ятниця, 14 червня 2019, 17:14

Новий міністр закордонних справ та євроінтеграції Молдови Ніку Попеску зажадав відставки посла в США Крістіни Балан.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

Попеску нагадав, що покликав Балан у Кишинів для консультацій 14 червня, проте вона це проігнорувала і навіть не пояснила причин своєї відсутності.

Він повідомив владу США, що Балан більше не представляє позицію МЗС Молдови.

Він зазначив, що як тільки вступив на посаду, нагадав дипломатам, "щоб вони не забували, що отримали ці посади, щоб служити інтересам нашої країни, а не тих чи інших партій".

Криза в Молдові: Санду слідом за Додоном закликала людей вийти на протест

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Демпартія Молдови поширює в США лист, в якому стверджує, що блок ACUM і ПСРМ діють в інтересах Москви, і що до поширення цього документа має відношення посол Молдови в США Крістіна Балан.

Сама Балан сказала, що не передавала американським партнерам жодних листів "за підписом Демпартії", але представляє у Вашингтоні "уряд Павла Філіпа".

До призначення на посаду посла Молдови в США в травні 2018 року Крістіна Балан була главою управління зовнішніх зв'язків Демпартії. Відразу після призначення вона опублікувала в американському ЗМІ статтю про "російську загрозу" і небезпеку приходу до влади Партії соціалістів, за якою "стоїть Путін".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: