Мером міста у Німеччині може стати ультраправий політик

Неділя, 16 червня 2019, 11:11

У федеральній землі Саксонія в східній частині Німеччини в неділю проходить другий, вирішальний тур виборів обер-бургомістра міста Герліц, фаворитом є кандидат від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Себастьян Віппель.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

В ході першого туру голосування три тижні тому він посів перше місце, отримавши 36,4% голосів виборців.

Суперником Віппеля є представник правлячого в ФРН Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Октавіан Урзу, на підтримку якого в першому турі висловилися 30,3%  виборців. У другому турі для перемоги досить простої більшості.

Віппель у разі перемоги стане першим у Німеччині мером міста від "Альтернативи для Німеччини". Тому за виборами в Герліці з великим інтересом стежать по всій країні. Спостерігачі, однак, зазначають, що після того, як з передвиборної гонки в Герліці вибули "зелені" і ліві, шанси християнського демократа Урзу на перемогу могли підвищитися.

"Альтернатива для Німеччини" була створена в лютому 2013 року як об'єднання євроскептиків, які вимагали відмовитися від євро. З 2015 року, після різкого збільшення потоку біженців, "Альтернатива для Німеччини" стала позиціонувати себе як антиісламська партія і виступати за обмеження припливу мігрантів в країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.