Зеленський просить ВР цього тижня призначити Пристайка главою МЗС

Вівторок, 18 червня 2019, 12:22

Президент України Володимир Зеленський просить парламент поточного пленарного тижня звільнити міністра закордонних справ Павла Клімкіна та призначити Вадима Пристайка новим главою зовнішньополітичного відомства.

Про це заявив представник президента України в парламенті Руслан Стефанчук, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Дуже просимо парламент України знайти можливість цього пленарного тижня розглянути три подання, внесені президентом України. Це про надання згоди на звільнення президентом України Луценка Юрія Віталійовича з посади генерального прокурора України, про звільнення Клімкіна з посади міністра закордонних справ і про призначення Пристайка міністром закордонних справ України", - сказав Стефанчук на засіданні погоджувальної ради парламенту.

У МЗС закликали НАТО розвинути стратегічні спроможності стримування в регіоні Чорного моря

Нагадаємо, Пристайка раніше називали головним претендентом на посаду глави МЗС України, проте він був призначений на посаду заступника глави адміністрації президента (зовнішньополітичного радника Зеленського).

Вадим Пристайко  – кар’єрний дипломат. Міжнародними справами опікується з 1994 року. Починав з тематики міжнародної торгівлі;  з 1997 року працює у структурі МЗС, також працював у зовнішньополітичному блоці АП. 

Станом на зараз Пристайко залишається послом України при НАТО. 17 травня Павло Клімкін повідомив, що написав заяву про відставку. 6 червня Рада провалила голосування за його звільнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: