Справа MH17: слідство назве імена 4 підозрюваних із керівництва армії РФ - МЗС

Вівторок, 18 червня 2019, 13:17

Спільна слідча група (JIT) оприлюднить імена чотирьох представників керівництва російської армії, яких підозрюють у збитті малайзійського "Боїнга" у небі над Донбасом в липні 2014 року.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповіла заступниця глави МЗС Олена Зеркаль.

За її словами, підозри першим чотирьом підозрюваним в катастрофі будуть висунуті після того, як їх імена будуть оприлюднені Спільної слідчою групою.

Прем'єр Нідерландів розповів Зеленському про важливість прогресу у справі MH17

"Імена будуть оголошені. Будуть пред'явлені підозри. Після цього має запрацювати сам кримінальний суд Схипхола, який буде розглядати цю справу. Але поки суд не встановить провину таких-то, не можна сказати, що вони є винними ... Це тільки верхівка. Природно, потім кількість людей, які причетні до цього, буде набагато більшим, ніж ці чотири людини, які будуть оголошені ", - розповіла Зеркаль.

На питання, чи йде мова про керівництво російської армії, вона відповіла ствердно, пояснивши, що здійснити передачу такого озброєння, як зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак, "без дозволу керівництва не можна".

Нідерланди і Австралія почали переговори з РФ щодо збиття MH17

Заступниця міністра уточнила, що "вже є вся інформація про те, як заїжджав" Бук ", але немає інформації про те, хто стріляв, хто несе відповідальність".

Після цього, за її словами, очікується презентація міжнародної групи дослідників Bellingcat, які збирають і аналізують інформацію з відкритих джерел.

Як повідомлялося, JIT має намір 19 червня оприлюднити нові дані в зв'язку з розслідуванням загибелі "Боїнга 777" в небі над Донбасом в липні 2014 року, зокрема, можуть бути названі відповідальні за цю трагедію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.