Міжнародне слідство наступного тижня назве імена винних у збитті MH17 - ЗМІ

П'ятниця, 14 червня 2019, 13:56

Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 (JIT) анонсувала проведення прес-конференції 19 червня, під час якої буде презентовано прогрес у розслідуванні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на нідерландську телерадіокомпанію NOS.

Нідерландська прокуратура не розкрила інших деталей. Проте NOS пише, що слідчі оголосять імена осіб, які є відповідальними за збиття лайнера.

Прем'єр Нідерландів розповів Зеленському про важливість прогресу у справі MH17

Раніше міжнародний колектив розслідувачів Bellingcat виявив імена різних російських солдатів, які можуть бути причетними до випуску ракети з російського "Бука".

JIT – це міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 у складі Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії і України. Вона була створена більш ніж за місяць після того, як літак "Малайзійських авіаліній" було збито в небі над Донбасом у липні 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.

Ще ближче до вироку: яких кроків варто чекати у розслідуванні щодо збитого Боїнга МН-17

Попередні результати розслідування катастрофи слідчі JIT представили у травні минулого року. Слідство встановило, що літак MH17 збили над Донбасом з "Бука" російської бригади з Курська.

Австралія та Нідерланди звернулися до Росії з закликом прийняти на себе державну відповідальність та співпрацювати з ними для забезпечення правосуддя.

Росія відкидає звинувачення в причетності до краху малайзійського "Боїнга" над Донецькою областю в 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.