ЄС заявив про загострення політичної та гуманітарної ситуації у Венесуелі

Вівторок, 18 червня 2019, 17:16

Євросоюз заявив про серйозну стурбованість з приводу загострення політичної та гуманітарної ситуації у Венесуелі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні.

"Дії, які продовжуються проти членів Національної асамблеї, включаючи довільні арешти та зняття їх депутатської недоторканності, перешкоджають конституційній роботі Національних зборів. Драматична гуманітарна ситуація, що призвела до масового виїзду венесуельців з їхньої країни, також вказує на необхідність політичного виходу з цієї кризи через вільні і прозорі президентські вибори", - йдеться у заяві.

ЄС підтвердив свою підтримку очолюваного Норвегією процесу залучення відповідних політичних суб'єктів Венесуели з метою політичного і демократичного вирішення кризи.

"ЄС готовий підтримати виконання результатів цього процесу, якщо цього вимагатимуть сторони, і продовжить надавати допомогу тим, хто її потребує, у повній відповідності з принципами гуманності, нейтральності, неупередженості та незалежності", - йдеться у заяві.

Як відомо, Національні установчі збори Венесуелиухвалили рішення про скасування депутатського імунітету лідера опозиції Хуана Гуайдо. ПІсля цього Верховний суд Венесуели почав кримінальний процес проти Гуайдо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.