У Кремлі прокоментували, як проходитиме "нормандська зустріч"

Середа, 19 червня 2019, 12:46

У Кремлі заявляють, що порядок денний зустрічі помічників глав держав країн "нормандського формату" лише формується, це буде "звіряння годинників".

Про це журналістам повідомив речник президента Росії Дмитрій Пєсков, передає "Європейська правда" з посиланням на УНІАН.

"Поки що порядок денний лише формується, але треба, по-перше, звірити годинники і зрозуміти, де ми перебуваємо - була велика перерва у спілкуванні, повна стагнація в процесі виконання Мінських домовленостей. Спочатку потрібно провести рекогносцировку спільно і зрозуміти, де ми перебуваємо", - сказав Пєсков.

Він уточнив, що Росію на зустрічі представлятиме або помічник президента РФ Юрій Ушаков, або помічник президента Росії Владислав Сурков.

"І те, й інше можливе", - зазначив Пєсков.

17 червня президент Франції Еммануель Макрон на спільній з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції зазначив, що передумовами для проведення зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" є виконання Україною і Росією зобов'язань за Мінськими угодами про звільнення військовополонених і припинення вогню на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.