Лідери ЄС обговорять розслідування MH17, ситуацію на Донбасі та в Азовському морі

Середа, 19 червня 2019, 19:51

Лідери країн Євросоюзу на саміті в Брюсселі 20-21 червня мають намір обговорити ситуацію на сході України і в Азовському морі, а також результати розслідування катастрофи MH17 в небі над Донбасом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в порядку денному зустрічі на сайті Європейської ради.

"Європейська рада обговорить останні події і ситуацію на сході України і в Азовському морі...Очікується, що лідери закличуть Росію звільнити захоплених українських моряків і забезпечити вільний прохід через Керченську протоку", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що влітку виповниться п'ять років з моменту катастрофи рейсу MH17 в небі над Донбасом, події, яка забрала життя 298 осіб. Це питання буде також обговорюватися в Брюсселі.

Також очікується, що лідери ЄС "висловлять крайню стурбованість з приводу видачі Росією паспортів в Донецькій і Луганській областях України, що суперечить духу і цілям Мінських угод".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон проінформують лідерів про спільну реалізацію Мінських угод і переговори в "нормандському форматі".

Лідери ЄС також повинні схвалити продовження економічних санкцій проти Росії.

Нагадаємо, Об'єднана слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це - Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелок"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт").

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" розпочнеться у березні 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.