Число кандидатів на посаду прем'єра Британії збільшилося до 13

Неділя, 2 червня 2019, 17:29

Колишній міністр і депутат-консерватор Сем Джима став 13-м претендентом на посаду лідера Консервативної партії та глави уряду.

Як повідомляє "Європейська правда", про свою участь він заявив в ефірі Sky News.

Джима пообіцяв провести другий референдум щодо виходу Британії з ЄС, якщо він виграє.

"Я приєднуюся до перегонів за посаду нового лідера консерваторів і прем'єр-міністра, щоб розширити спектр представлених в ній позицій", - сказав він.

Джима був міністром університетів до листопада минулого року, коли він залишив уряд через незгоду із урядовою стратегією щодо Brexit. З тих пір він став прихильником ще одного референдуму.

"Кандидатів на пост прем'єр-міністра багато, проте висловлювані ними думки з питання про Brexit не відрізняються різноманітністю", - зазначив він.

Джима - син іммігрантів з Гани, він зробив кар'єру інвестора, а потім зайнявся політикою і був обраний до парламенту в 2010 році.

Як відомо, Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії 7 червня. Вона залишиться керувати урядом, поки її партія не обере нового лідера.

Очікується, що Консервативна партія обере нового лідера до того, як Палата громад піде на літні канікули наприкінці липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: