Макрон: три ключові кандидати на президента Єврокомісії не отримали підтримки

П'ятниця, 21 червня 2019, 09:24

Президент Франції Еммануель Макрон заявив у п'ятницю, що три провідні кандидати на пост президента Європейської комісії не змогли отримати достатньої підтримки серед лідерів Європейського союзу, які зібралися в Брюсселі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Трьох spitzenkandidaten, три імені перевірив (голова Європейської ради. - Ред.) Дональд Туск, і він вважає, що вони не знайшли більшості щодо жодного з цих трьох імен", - сказав він журналістам після саміту ЄС.

Макрон проводив кампанію, щоб заблокувати кандидата канцлера Німеччини Ангели Меркель Манфреда Вебера, заступника голови її сестринської правоцентристської партії ХСС, яку консерватори обрали своїм кандидатом до ЄК.

"Сьогодні вранці стало ясно, що за пана Вебера не було більшості", - сказав Макрон.

Слідчі не проситимуть Росію і Україну про екстрадицію підозрюваних у збитті MH17

"Цей крок був необхідним, враховуючи рівень напруженості, якого ми досягли через цю одержимість партійною організацією, що не відповідала демократичній реальності Європи", - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи існує напруга між Францією та Німеччиною щодо процесу висування, Макрон сказав:

"Я нічого не маю проти німецької кандидатури, я сказав це, і це не був жарт, якби канцлер була кандидатом, я б підтримав її, тому що я думаю, що вона має якості, навички бути дуже добрим президентом комісії".

"Це не те, чого вона хоче, я дуже поважаю це", - додав Макрон.

Фаворитом Макрона є француз Мішель Барньє – представник ЄС на переговорах з Британією, який не входить до списку "провідних кандидатів".

Читайте детальніше: "На зміну Юнкеру: 7 кандидатів, які мають шанси очолити Єврокомісію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.