У Британії відсторонили міністра, який схопив за шию активістку "Грінпіс"

відео
П'ятниця, 21 червня 2019, 15:39

Британський міністр у справах Азії і Тихого океану та у справах Співдружності Марк Філд тимчасово відсторонений від посади після інциденту, під час якого він схопив за шию активістку "Грінпіс".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Інцидент стався в четвер увечері під час щорічної промови міністра економіки Філіпа Хеммонда про стан економіки Великої Британії.

Активісти "Грінпіс", які протестують проти зміни клімату, на початку промови увійшли в зал, одягнені в костюми, червоні сукні та пояси з написом "Надзвичайна ситуація з кліматом".

На відео видно, як Філд встає і штовхає одну з активісток до колони, а потім виводить її з кімнати, тримаючи за шию і плечі.

Пізніше він сказав, що гості "зі зрозумілих причин відчували загрозу", і він "інстинктивно відреагував", коли одна з активісток пішла по залу.

"Там не було ніякої системи безпеки, і я на секунду щиро захвилювався, що вона могла бути озброєна. В результаті я міцно схопив зловмисницю, щоб якомога швидше вивести її з кімнати", - сказав Філд.

Він додав, що глибоко жалкує про цей епізод і вибачився перед жінкою, але "в нинішніх умовах я відчував необхідність діяти рішуче, щоб усунути загрозу безпеці для присутніх".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.