Уряд Італії отримав вотум довіри у парламенті

П'ятниця, 21 червня 2019, 19:19

Уряд Італії отримав вотум довіри у нижній палаті парламенту, що підготувало ґрунт для прийняття законопроекту, спрямованого на стимулювання зростання за рахунок податкових пільг і інвестиційних стимулів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Парламент повинен перетворити на закон постанову уряду, яку було вперше схвалено в квітні і яка представляє комплекс заходів щодо зміцнення економіки Італії.

Правляча коаліція в складі популістського "Руху 5 зірок" і ультраправої "Ліги" з комфортом виграли голосування 288 проти 181.

Уряд ініціював голосування, щоб подолати протидію опозиції законопроекту і прискорити його просування через парламент. Після остаточного затвердження в нижній палаті законопроект буде перенесений в верхню палату і повинен бути прийнятий до кінця червня.

Разом зі скороченням податків і підвищенням інвестицій уряд додав норми, які вийшли за межі основної сфери дії указу і втрутилися в рішення низки делікатних питань.

Законопроект дозволяє уряду інвестувати близько 145 мільйонів євро в акціонерний капітал будь-якої структури, створеної для порятунку проблемної авіакомпанії Alitalia, переданої в спеціальне управління в 2017 році.

Крім того, указ розширює сферу дії урядового плану щодо компенсації вкладникам, які постраждали від недавньої банківської кризи, і ввів заходи щодо полегшення тягаря заборгованості для найбільших муніципалітетів країни, таких як Рим.

Уряд також продовжив до кінця року державну гарантію на облігації, випущені проблемним банком Carige.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: