Тест для Ердогана: у Стамбулі проходять перевибори мера

Неділя, 23 червня 2019, 11:17

У Стамбул сьогодні проходять повторні вибори мера, результати яких були анульовані в березні після перемоги опозиційного кандидата.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Виборчі органи скасували результати першого голосування після того, як партія президента Реджепа Тайіпа Ердогана заявила про корупцію при підрахунку голосів. Кандидат від правлячої партії програв.

У березні переміг маловідомий колишній мер округу, 49-річний Екрем Імамоглу, він виграв вибори з різницею в 13 тисяч голосів. Кандидатом від влади був колишній прем'єр Біналі Йилдирим.

Місто з 15-мільйонним населенням є економічним центром Туреччини і є важливим джерелом патронажу для ісламських консерваторів, і сам Ердоган був його мером чверть століття тому.

Останній опитування показували невелику перевагу Імамоглу, якому прогнозують перемогу з результатом 48,3% голосів, тоді як Йилдириму прогнозують 47,7%.

Суперечливе рішення про скасування виборів посилило занепокоєння Заходу з приводу стану демократії і верховенства права в Туреччині. 

Битва за Стамбул розглядається як перевірка популярності Ердогана в умовах різкого економічного спаду, зростання безробіття і зростання цін на продовольство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.