Суд закрив справу щодо затримання мігрантів проти глави МВС Італії

Неділя, 23 червня 2019, 16:26

Італійський суд відхилив справу проти міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні за звинуваченням в незаконному затриманні після того, як він відмовився дозволити висадку мігрантів з рятувального корабля.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Розслідування стосувалося інциденту за участю 47 осіб, врятованих 19 січня біля берегів Лівії кораблем Sea-Watch 3. Йому дозволили висадити мігрантів лише 31 січня після того, як Італія уклала угоду з іншими європейськими країнами про прийом мігрантів.

"Судові процеси і розслідування мене не лякають, але я радий, що судова система підтверджує, що порти можуть бути закриті для піратських кораблів", - сказав Сальвіні після рішення суду.

Суд на Сицилії вирішив, що Sea-Watch 3, що належить німецькій благодійній організації, "увійшов у води Італії в односторонньому порядку і без необхідного дозволу берегової охорони".

Справу проти інших високопоставлених міністрів, включаючи прем'єр-міністра Джузеппе Конте, віце-прем'єра Луїджі Ді Майо і міністра транспорту Данило Тонінеллі, також було закрито.

Спроби почати судовий розгляд проти Сальвіні за блокування мігрантів на борту іншого корабля на початку цього року також провалилися після того, як Сенат виявився зняти імунітет для судового розгляду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.