Суд знову арештував експрезидента Вірменії

Вівторок, 25 червня 2019, 15:32

У Вірменії апеляційний суд скасував рішення про звільнення з-під варти експрезидента Роберта Кочаряна, якому закидають повалення конституційного ладу під час протестів у Єревані 2008 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання News.am.

Суддя Армен Даніелян заявив, що суд скасовує рішення суду першої інстанції від 18 травня 2019 року (про звільнення Кочаряна з-під варти).

У Вірменії почався суд над екс-президентом

"Особисті гарантії щодо обвинуваченого Роберта Кочаряна як запобіжний захід скасувати та застосувати щодо нього арешт", - йдеться у вердикті. Кочарян має право оскаржити рішення протягом 15 днів.

Також суд передав матеріали справи про порушення презумпції невинуватості експрезидента до Конституційного суду Вірменії.

У кримінальній справі про події 1-2 березня 2008 року експрезидент Вірменії Роберт Кочарян звинувачується в поваленні конституційного ладу за попередньою змовою з іншими особами. У цій справі проходять ще троє високопосадовців.

1 березня 2008 року після президентських виборів, на яких, за офіційними даними, перемогу здобув Серж Саргсян, відбулися акції протесту опозиції. Під час зіткнень між силовиками і демонстрантами загинули 10 людей, сотні були поранені. Обставини досі залишаються нез'ясованими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: