Санкції США хочуть поставити Москву на коліна - президент торгової палати ФРН-РФ

Середа, 26 червня 2019, 13:20

Президент німецько-російської зовнішньоторговельної палати Райнер Зеле заявив, що німецькі компанії "стають мішенню для все нових і довільних американських санкцій, відкрито спрямованих на просування економічних інтересів США".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на FAZ.

"Санкції контрпродуктивні, вони не досягають своєї політичної мети, вбивають клин між Америкою і Європою, а в довгостроковій перспективі завдають шкоди всім сторонам", - сказав Зеле.

Санкції ЄС, з іншого боку, мають порівняно невеликий вплив на бізнес компаній в Росії, сказав президент палати. Але Сполучені Штати прагнуть "поставити російську економіку на коліна", зазначив він.

Cанкції CША проти Росії коштують німецьким компаніям, згідно з опитуванням німецько-російської зовнішньоторговельної палати, мільярди євро.

Німеччина і РФ вперше за багато років підписали документ про поглиблення співпраці

141 компанія, яка брала участь в опитуванні палати, загалом втратила внаслідок санкцій США 1,1 млрд євро, заявив генеральний директор палати Маттіас Шепп.

"Це екстраполюється на всю німецьку економіку з понад 4500 компаніями, що працюють в Росії, тобто це кілька мільярдів євро", - сказав він.

За його словами, німецькі фірми в цілому позитивно оцінюють свій бізнес в Росії та очікують збільшення обороту і прибутку, попри слабку російську економіку. 39% компаній хотіли б інвестувати в Росію, додав Шепп.

Президент США Дональд Трамп заявив нещодавно, що розглядає можливість використання санкцій США для припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" між Росією і Німеччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: