У Грузії протестувальники збираються до резиденції мільярдера - лідера партії влади

Четвер, 27 червня 2019, 12:06

У четвер, 27 червня, протестувальники у Тбілісі хочуть зібратися на проспекті Руставелі та звідти попрямувати до бізнес-центру і резиденції мільярдера і лідера керівної партії "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

"Остаточне рішення ухвалене - ми підемо туди й розбудимо Іванішвілі", - сказав журналістам модератор акції Миша Мшвилдадзе.

У суботу, 29 червня, учасники протесту планують зібратися на площі Першої Республіки на "Марш свободи". Це буде вже десятий день протестів.

З 20 червня по кілька тисяч осіб щодня приходять до парламенту Грузії о 19:00, проспект Шота Руставелі перекривають. У мітингах беруть участь студенти, представники правозахисних та неурядових організацій, музиканти, актори та політики. 

За тиждень після розгону: чому протести у Грузії можуть отримати "друге дихання"

Протести спалахнули під час візиту до Грузії російської делегації на чолі з депутатом Держдуми РФ, членом партії КПРФ Сергієм Гавриловим, який публічно підтримує незалежність грузинських регіонів Абхазії і Південної Осетії.

Делегація приїхала на 26-ю генеральну сесію Міжпарламентської асамблеї православ'я, перше засідання якої проходило в стінах парламенту. Гаврилов, який є президентом МАП, 20 червня відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників - делегатів з 25 країн, російською мовою. Це викликало протест як найбільших опозиційних партій Грузії, так і тисяч громадян, які підтримують прозахідний курс країни.

20 червня учасники протесту намагалися увірватися до парламенту разом з лідерами опозиції. У заворушеннях 20 -21 червня біля парламенту Грузії постраждали 240 осіб, зокрема 80 правоохоронців. Поліція розганяла людей за допомогою сльозогінного газу та стріляла гумовими кулями.

Влада виконала вимоги мітингувальників про звільнення затриманих, відставку голови парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе і проведення наступних виборів до парламенту за пропорційною системою. Залишається ще одна, головна вимога - відставка міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарія.

Читайте детальніше: "За тиждень після розгону: чому протести у Грузії можуть отримати "друге дихання"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: