Скандал з Cambridge Analytica: в Італії Facebook оштрафували на 1 млн євро

П'ятниця, 28 червня 2019, 16:45

Регулятор з питань конфіденційності даних в Італії оштрафував Facebook на мільйон євро за порушення, пов'язані зі скандалом довкола Cambridge Analytica.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico, наразі це найбільший штраф проти інтернет-гіганта, пов’язаний із цією справою.

Британія оштрафує Facebook на $660 тисяч за скандал з Cambridge Analytica

Італійське агентство повідомило, що 57 італійців завантажили додаток ThisIsYourDigitalLife, який використовувався для збору інформації Facebook про користувача і його друзів у соціальній мережі. 

Відомо, що цей додаток було використано для надання даних компанії Cambridge Analytica - агентству, яке використовувало персональні дані людей, щоб впливати на виборців під час президентських виборів у США 2016 року.

Cambridge Analytica отримала з Facebook дані 2,7 млн жителів країн ЄС

Загалом понад 200 тисяч італійців без їхнього відома надали інформацію про себе через додаток із приблизно 87 мільйонів користувачів Facebook, які постраждали від скандалу з даними. 

Водночас в італійській агенції підкреслили, що зібрана соцмережею інформація не була передана Cambridge Analytica, проте такий збір даних порушує італійські правила конфіденційності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.