Умови РФ щодо передачі українських моряків були пасткою - Волкер

Субота, 29 червня 2019, 10:56

Пропозиція Росії щодо умов передачі захоплених нею українських моряків була пасткою для України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це на свій сторінці в twitter заявив спецпредставник Держдепу США щодо України Курт Волкер.

"Росія не пропонувала свободу захопленим нею українським морякам. Така "пропозиція" є образою правосуддя, оскільки не було ніяких підстав для їх затримання, а також образою ООН та суверенітету України. Це була пастка",- пише Волкер.

Нагадаємо, згідно з рішенням Міжнародного трибуналу з морського права Росія мусить негайно звільнити українських моряків, захоплених у полон російськими військовими у Керченській протоці у листопаді минулого року.

26 червня в МЗС України повідомили про отримання ноти від російської сторони, в якій міститься готовність передати моряків Україні за умови надання українською стороною письмових гарантій їхнього кримінального переслідування відповідно до російського законодавства.

Відмова МЗС від такої пропозиції викликала гостре невдоволення у президента Володимира Зеленського, який звинуватив голову МЗС Павла Клімкіна у самочинних діях.

Детальніше про цей скандал можна почитати у статті "Моряки "в обмін" на ПАРЄ: що ховається за публічним конфліктом Зеленського та Клімкіна"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.