Шведський суд відмовився заочно арештувати Ассанжа

Понеділок, 3 червня 2019, 17:21

Шведський суд відхилив запит на заочний арешт засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, якого підозрюють в зґвалтуванні і який зараз перебуває у в'язниці у Великій Британії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство DPA.

Прокурор Єва-Марі Перссон раніше заявила, якщо шведський суд погодить затримання Ассанжа, то вона видасть європейський ордер на арешт.

13 травня шведська прокуратура відновила попереднє розслідування щодо Ассанжа. У 2010 році він відвідав Швецію, й тоді дві шведські жінки заявили, що стали жертвами сексуальних злочинів, скоєних Ассанжем.

Хоча справу про ймовірний сексуальний злочин Ассанжа у Швеції було зупинено в 2017 році, звинувачення в зґвалтуванні залишилися чинними. Шведська влада були вимушена відкласти справу, бо на той час Ассанж жив в посольстві Еквадору, і не було жодної перспективи привезти його до Швеції.

Ассанж не вийшов на відеозв'язок у справі екстрадиції до США, бо нездужає

У квітні Ассанжа виселили з посольства Еквадору, де він переховувався з 2012 року. 11 квітня його негайно заарештувала британська поліція, і зараз він відбуває 50-тижневий термін в Британії за те, що в 2012 році не з’явився в суд після звільнення під заставу.

Засновнику WikiLeaks також загрожує видача США за нібито змову з метою злому комп'ютера Пентагону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.