Дуда запросить Зеленського на відзначення 80-річчя початку Другої світової

Понеділок, 3 червня 2019, 18:46

Президент Анджей Дуда повторно запросить президента України на урочистості, пов’язані з відзначенням 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Про це заявив речник президента Польщі Блажей Спихальський, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Спихальський підтвердив, що Дуда зустрінеться з президентом України 4 червня у Брюсселі.

"Пан президент Анджей Дуда повторно запросить президента України на урочистості, пов’язані з початком ІІ Світової війни. Запрошення на цю подію було надіслано ще пану президентові Порошенку, отже завтра справді буде така можливість, аби індивідуально, безпосередньо запрошення переказати вже пану президенту Зеленському, і маємо надію, що він вже 1 вересня буде у Варшаві", - зазначив Спихальський. 

Він додав, що на урочистості також запросять президента США Дональда Трампа. Раніше Спихальський запевняв, що президента РФ Владіміра Путіна на заходи не запрошуватимуть.

У Брюсселі Анджей Дуда також зустрінеться з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Під час цієї зустрічі він представить, зокрема, план переговорів Польщі із США щодо збільшення присутності американських військ на польській території.

Нагадаємо, 4-5 червня відбудеться перший закордонний візит Зеленського. У Зеленського заплановані зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, а також іншими високопосадовцями європейських та євроатлантичних структур.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: