Трамп і Кім зустрілися втретє: результати перемовин

Неділя, 30 червня 2019, 12:18

Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати та Північна Корея домовилися продовжити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова, які останнім часом зайшли в глухий кут.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Associated Press, про це Трамп заявив після несподіваної зустрічі з лідером КНДР на міжкорейському кордоні в неділю, яка протривали 50 хвилин.

Перед спілкуванням тет-а-тет Трамп і Кім разом перетнули демаркаційну лінію та разом пройшли кілька кроків територією Північної Кореї – таким чином Трамп став першим чинним президентом США, що ступив на територію цієї закритої країни.

Трамп став першим президентом США, що ступив на територію КНДР

Після переговорів, які пройшли за зачиненими дверима, Трамп повідомив журналістам, що обидві сторони погодилися призначити команди перемовників, які зустрінуться впродовж кількох тижнів для продовження ядерних переговорів.  

Трамп зазначив, що сподівається на досягнення всеосяжної угоди, але попередив, що "швидкість не є метою". "Ми не прагнемо швидкості. Ми намагаємося зробити все правильно", - сказав він.

Трамп також додав, що санкції щодо Північної Кореї залишаються чинними. Але, схоже, він залишає відкритою можливість послабити їх в рамках майбутніх відновлених переговорів. "У якийсь момент під час переговорів все може трапитися", - сказав лідер США.

Трамп пожартував на зустрічі з Путіним: не втручайтесь у вибори

Після прощання з Кімом Трамп також сказав журналістам, що він висловив ідею візиту лідера КНДР до Вашингтона.

Трамп прибув до Південної Кореї пізно ввечері в суботу для переговорів з президентом Мун Чже Іном після участі в саміті "Великої двадцятки" в Японії. Під час візиту Трамп зробив несподівану пропозицію Кіму зустрітися – і лідер КНДР прийняв її.

У своєму Twitter Трамп запропонував главі КНДР зустрітися з ним "на кордоні/у демілітаризованій зоні, просто потиснути руки та сказати: "Привіт".

Другий саміт Трампа і Кіма в Ханої на початку цього року закінчився без домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.