ЄС принципово підтримує не президента, а Україну - віцепрем’єрка

Середа, 5 червня 2019, 18:00

ЄС і надалі підтримуватиме Україну за умови продовження євроінтеграційного курсу та курсу реформ, адже йдеться насамперед про взаємодію з країною і її інституціями, а не з новою владою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила віцепрем’єрка з європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка перебуває у складі української делегації під час візиту президента Зеленського в Брюссель.

"На зустрічах президента Володимира Зеленського з високою представницею ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федерікою Могеріні і президентом Європейської ради Дональдом Туском Україна отримала підтвердження: ЄС і далі, за умови продовження євроінтеграційного курсу та курсу реформ, підтримуватиме Україну", - написала урядовець у своєму Facebook.

Климпуш-Цинцадзе розчарована заявою Зеленського про референдум із вступу до НАТО

За її словами, нині перед Україною стоїть потреба в концентрованій роботі над порядком денним Саміту Україна-ЄС, який відбудеться 8 липня, та його потенційними рішеннями.

Основу цьому Україна заклала, починаючи з рішень попереднього, 20-го Саміту, що відбувся влітку 2018 року, нагадала Климпуш-Цинцадзе.

"Велика системна робота протягом року повинна дати майбутній результат. Бо це вже про наповнення і змісти, а вони напрацьовуються непросто і не за кілька тижнів. Спадковість пріоритетів і політик суперважливі. Принципово для ЄС - йдеться про взаємодію з інституціями, з країною, яка продовжує зміни", - додала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.