Саміт ЄС про топ-посади в ЄС призупинили через кандидатуру Георгієвої – ЗМІ

Понеділок, 1 липня 2019, 14:27

Ймовірною причиною призупинення на один день саміту ЄС, де обговорюють кандидатури нових керівників топ-інституцій блоку, стало можливе призначення болгарки Кристаліни Георгієвої, виконавчої директорки Світового банку.

Як повідомляє "Європейська правда", про це стало відомо агентству Associated Press від європейського чиновника, ознайомленого з ходом переговорів.

За його словами, не зрозуміло, чи зможе кандидатура Георгієвої отримати достатню підтримку країн-членів.

Обрання керівництва ЄС: у Брюсселі обговорюють нову пакетну домовленість

Чиновник, який попросив не називати його імені, сказав, що баланс для задоволення різноманітних інтересів віднайти дуже складно і зараз обговорюють "багато різних сценаріїв".

Нагадаємо, у понеділок саміт лідерів ЄС було призупинено, оскільки вони не змогли домовитися щодо кандидатур на посади керівників топ-інституцій Євросоюзу. Саміт відновить роботу у вівторок.

Про рішення призупинити роботу саміту в Брюсселі стало відомо після того, як стали публічними деталі пакетної домовленості про призначення нових керівників головних інституцій блоку.

Саміт про нове керівництво ЄС призупинено, відновиться у вівторок

За даними ЗМІ, обговорюється варіант, за яким Франс Тіммерманс буде призначений главою Єврокомісії, Кристаліна Георгієва — президентом Європейської ради, а Маргрете Вестагер або Шарль Мішель — главою зовнішньополітичного відомства ЄС.

Як відомо, лідери країн ЄС 30 червня зустрілися у Брюсселі, щоб визначитися із кандидатами на посади президентів Єврокомісії, Європарламенту, Європейської ради та глави дипломатії ЄС.

Зустріч тривала до опівночі, але жодних домовленостей не було досягнуто. Протягом ночі також відбувалися двосторонні зустрічі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.